Nowoczesny Katalog firm

G.P.H.U. "Kapusta" Kapusta Zygmunt

Skontaktuj się z nami

Galeria

O firmie

Pomysł narodzenia się firmy powstał w 1983 roku z nadzieją, na stworzenie nowocześnie działającego przedsiębiorstwa, będącego realizacją pragnień założyciela. Dziś stworzona firma z powodzeniem sprzedaje produkty w całym kraju i za granicą. Zajmujemy się produkcją i sprzedażą kapusty i ogórków kwaszonych oraz szerokim asortymentem warzyw obieranych i gotowanych. Więcej szczegółów w zakładce oferta.

Zapewniamy dostawę własnym transportem w ilościach hurtowych w umówionym terminie oraz zaopatrzenie przez cały rok. Posiadamy różnorodne formy opakowań dostosowane również pod potrzeby klienta.

Produkty naszej firmy cechują się wszystkimi walorami smakowymi i jakościowymi. Nasi pracownicy zostali odpowiednio przeszkoleni, aby produkty, które sprzedajemy były zawsze wysokiej jakości i spełniały normy UE, pozwoliło nam to na pomyślne wdrożenie systemu HACCP. Posiadamy również kompletną dokumentację sanitarną oraz aktualne zaświadczenia skarbowe.

Zapraszamy do współpracy.

Warzywa obierane

Oferta na warzywa obierane

Produkt Ilość w opakowaniu
Ziemniak 5kg
Marchew 5kg
Cebula 5kg
Burak Czerwony 5kg
Seler 5kg
Pietruszka 3kg
Por 5kg
Czosenek 1kg


1. Przydatność warzywa pakowanych próżniowo wynosi 7 dni w warunkach chłodniczych
2. Towar również może być pakowany według życzenia klienta 

 

Produkty kwaszone

Opis towaru

Kapusta kwaszona: Jest to kapusta biała zszatkowana o wyglądzie włosowatym z dodatkiem soli kamiennej oraz innych warzyw dających aromat i smak. Nadaje się do spożycia jako surówka z kiszonej kapusty o łagodnym smaku jak również na wyroby garmażeryjne takie jak pierożki w szerokim asortymencie, uszka, bigos , kapuśniak, surówka z dodatkiem kapusty kiszonej.

Ogórek kwaszony: Jest to warzywo zbierane w miesiącach letnich i konserwowane przy pomocy soli kamiennej, wody, kopru, chrzanu, czosnku, oraz liści drzew dających bogaty bukiet zapachowy. Po krótkim okresie fermentacji można produkt spożywać jako ogórek małosolny. Aby uzyskać produkt kiszony należy produkt przechować w odpowiedniej temperaturze przez należny okres do osiągnięcia wymaganej jakości produktu. Ogórek kiszony jest podawany jako dodatek obiadowy oraz do zupy ogórkowej i wielu surówek warzywnych.

Kapusta czerwona kwaszona: Jest produktem wykonanym z czerwonej kapusty głowiastej, o wyglądzie włosowatym z dodatkiem soli kamiennej. Po odpowiednim okresie fermentacji daje wyjątkowo charakterystyczny aromat i smak. Nadaje się do spożycia jako surówka z czerwonek kapusty kiszonej. Służy również do dekoracji stołu oraz przystawek dietetycznych.

Kapusta Kwaszona

Typ opakowania folia folia wiadro wiadro wiadro wiadro wiadro wiadro beczka
Ilość w opakowaniu 500g 1kg 1kg 3kg 5kg 10kg 14kg 20kg 110kg

Ogórek Kwaszony

Typ opakowania folia folia folia wiadro wiadro wiadro wiadro wiadro wiadro beczka
Ilość w opakowaniu 400g 500g 1kg 500g 2kg 3kg 6kg 10kg 14kg 80kg

Kapusta Kwaszona Czerwona

Typ opakowania folia folia wiadro
Ilość w opakowaniu 500g 1kg Według życzenia klienta

Przecier z Ogórka Kwaszonego

Typ opakowania folia wiadro
Ilość w opakowaniu 500g Według życzenia klienta